Centru za kulturu „Drago Britvić“ odobren program „Kreativni kovčeg“

4 svibnja , 2021, 2:11 pm

Slika /arhiva/1 Javni pozivi/2021/Javni poziv poticanje čitanja/poticanje čitanja poziv.jpg

Program Centra za kulturu „Drago Britvić“ pod nazivom „Kreativni kovčeg“ financirati će se dodijeljenim sredstvima od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u okviru Poziva za predlaganje programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu.

Od ukupno 417 prijavljenih programa odobreno je njih 79 kojima su dodijeljena sredstva u ukupnoj vrijednosti od 1.981.000,00 kuna.

Centru za kulturu „Drago Britvić“ dodijeljena su sredstva u iznosu od 20.000,00 kuna koja su namijenjena za program koji će stvoriti angažiranu čitateljsku publiku interdisciplinarnim načinom povezivanja čitanja s drugim umjetnostima i područjima kulturnog i društvenog djelovanja te dodatno valorizirati književnost, književnu baštinu i umjetnost. Tako će biti omogućen čitateljski program u ruralnom području koje uključuje rubne dijelove Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije. Ciljane skupine koje će biti uključene u program su djeca, mladi i odrasli sa područja dviju navedenih županija.

Program „Kreativni kovčeg“ je jedini odobreni program u sklopu navedenog Poziva na području Virovitičko-podravske županije, što pokazuje da je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske prepoznalo vrijednost i značaj ovog programa kojim će se poticati čitanje i razvijati čitateljska publika.