Donijeta Odluka o financiranju za “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II”

26 travnja , 2021, 2:57 pm

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je Odluku o financiranju u okviru otvorenog trajnog poziva na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ koji se financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Navedenom Odlukom nositelju Općini Špišić Bukovici odobreno je financiranje projekta “Složne ruke pomoći” (UP.02.1.1.13.0461) u stopostotnom iznosu od 925.650,00 kuna. Obavezni partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Virovitica. Nadalje, odobreno je i financiranje projekta “Ženska ruka pomoći” (UP.02.1.1.13.0460) nositelju Udruga žena Kloštar Podravski u stopostotnom iznosu od 1.852.000,00 kuna, dok su obavezni partneri na tom projektu Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Križevci, Centar za socijalnu skrb Đurđevac i Općina Kloštar Podravski.

Provedbom ovih projekata utjecati će se na unapređenje radnog potencijala ciljne skupine žena gdje će se one edukacijom osposobljavati te zaposliti kako bi stekle vrijedno radno iskustvo. Ovime će se ujedno utjecati na smanjenje nezaposlenosti i siromaštva te prevenciju prerane institucionalizacije i poboljšanje kvalitete života krajnjih korisnika. Cilj projekta je zaposliti 30 gerontodomaćica koje će pružati socijalne usluge pomoći u kući za minimalno 180 krajnjih korisnika, odnosno starije i nemoćne osobe, na području općine Špišić Bukovice i Kloštar Podravski.