Financiranje malih i srednjih poduzeća u sklopu projekta European Tourism Going Green (ETGG) 2030.

16 veljače , 2022, 7:57 am

Projekt European Tourism Going Green (ETGG) 2030. ima za cilj podržati europska mala i srednja poduzeća u turizmu u poboljšanju njihove održivosti i povećanju konkurentnosti.

Uz europsku mrežu stručnjaka za održivost, sveučilišta, poslovnih udruga, gospodarskih komora, turističkih organizacija i nevladinih organizacija (NVO), stvara se sustav prijenosa znanja i obuke za MSP o temi održivog upravljanja turizmom, koji će u konačnici dovesti do certificiranja održivosti za turistička poduzeća.

Partner u projektu je Hrvatska gospodarska komora.

Projekt je namijenjen malim i srednjim poduzećima turističkog sektora hotela, kampova, putničkih agencija i organizatora putovanja, odnosno mogu sudjelovati mala i srednja poduzeća s područja Hrvatske iz jednog od sljedećih turističkih sektora:

  • NKD 55.10 Hoteli i sličan smještaj
  • NKD 55.30 Kampovi i prostori za kampiranje
  • NKD 79.10 Djelatnost putničkih agencija i organizatora putovanja (turoperatora)

Osim toga, tvrtka se mora nalaziti unutar ili blizu UNESCO zaštićenog kulturnog lokaliteta i/ili NATURA 2000 lokaliteta ili na području koje predstavlja veliku turističku atrakciju u destinaciji.

Program uključuje pristup platformi Tourism2030.eu, obuku i edukacije o održivom turizmu, radionice, mentorstvo stručnih savjetnika, međunarodno umrežavanje i tržište te financijsku potporu za pristup certifikatima održivosti.

Rok za prijavu je ponedjeljak, 11. travnja 2022. u 17:00 sati.

Više informacija nalazi se na sljedećoj poveznici.

Izvor: mint.gov.hr