Javni poziv Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata

17 kolovoza , 2018, 7:50 am

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) objavljuje Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2018. godinu. Sredstva Fonda su namjenskog i bespovratnog karaktera, a usmjeravaju se za sufinanciranje provedbe EU projekata koji se odvijaju na regionalnoj i lokalnoj razini korisnicima koji imaju sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova EU.

Za korištenje bespovratnih sredstava mogu se kandidirati jedinice lokalne i regionalne samouprave, pravne osobe u većinskom vlasništvu ili suvlasništvu jedinica lokalne i područne regionalne samouprave i ustanove čiji su osnivači jedinice lokalne i područne regionalne samouprave.

Uvjeti i kriteriji za dodjelu sredstava Fonda, prihvatljiva područja sufinanciranja, iznosi i kriteriji sufinanciranja te drugi bitni elementi za dodjelu sredstava Fonda utvrđeni su u Javnom pozivu za dodjelu sredstava Fonda i Uputama za korisnike.
Raspoloživi iznos sredstava koji se dodjeljuje u postupku javnog poziva je 200.000.000,00 kuna.

Zahtjevi za dodjelu sredstava zaprimaju se od 16. kolovoza 2018. do iskorištenja sredstava planiranih za 2018. godinu, a najkasnije do 15. prosinca 2018.

Više informacija možete pročitati ovdje.