Javni poziv za predlaganje projekata kulturne promidžbe, javne diplomacije i međunarodne prepoznatljivosti Republike Hrvatske

15 studenoga , 2019, 2:30 pm

Pravo podnošenja prijava projekata na Javni poziv (u daljnjem tekstu: Poziv) imaju udruge, umjetničke organizacije, javne ustanove, samostalni umjetnici i fizičke osobe na području Republike Hrvatske koje obavljaju djelatnost u području kulture, znanosti i umjetnosti, u cilju provedbe kulturne promidžbe, javne diplomacije i međunarodne prepoznatljivosti Republike Hrvatske.

Za predmetni Poziv planiraju se financijska sredstva u procijenjenom iznosu od 3.850.000,00 kn. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i dodijeliti po pojedinom projektu je 1.000,00 kn, a najveći 80.000,00 kn.

Prijavitelji sukladno ovom Pozivu mogu prijaviti projekte za sljedeća područja: – glazba i glazbeno-scenska umjetnost – književnost – kazalište – kulturni identitet i kulturna baština – likovna i vizualna umjetnost – film – dizajn – arhitektura – ples

Prijavitelji prijavljuju projekte koji će se najvećim dijelom provoditi izvan Republike Hrvatske u organizaciji ili suorganizaciji diplomatsko-konzularnih predstavništava RH u svijetu.

Rok za dostavu prijava je 25. studenoga 2019. godine

Izvor: MVEP