JAVNI POZIV za Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom

2 ožujka , 2023, 10:31 am

U cilju provedbe Projekta rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2023. godini na području Republike Hrvatske.

Sufinanciranje će se temeljiti na raspoloživim sredstvima osiguranim u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2023. godinu u ukupnom iznosu od 332.000,00 eura/2.501.454,00 kune.

Građevine, njezin dio ili oprema na području Republike Hrvatske čija će prilagodba ili uređenje biti sufinancirano sredstvima Državnog proračuna u 2023. godini jesu:

  • građevine javne i poslovne namjene,
  • njezin dio ili oprema: rampa, dizalo, vertikalno podizna platforma, koso podizna sklopiva platforma, ulazni prostor, stubište, WC, kupaonica, učionica, ulaz u vodu na plaži i na bazenu, orijentacijski plan za kretanje u građevini, stajalište, peron i dr.; svi s planiranim završetkom radova do 31. prosinca 2023. godine.

Zahtjev za sufinanciranje prilagodbe građevine po ovom javnom pozivu mogu podnijeti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje ispunjavaju sljedeće uvjete:

  • djeluju na području Republike Hrvatske,
  • provode djelatnosti usmjerene potrebama zajednice,
  • zahtjev podnose za prilagodbu postojećih objekata.

Ukoliko će veći broj zahtjeva ispunjavati uvjete za odobravanje, prednost će imati jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su s područja od posebne državne skrbi, zahtjevi koji se odnose na zdravstvene i obrazovne ustanove te zahtjevi jedinica s područja pogođenih potresom u 2020. i 2021. godini.

Zahtjevi se dostavljaju poštanskim putem na adresu: Ministarstvo hrvatskih branitelja, Radna skupina za Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom, s naznakom „prilagodba građevine, njezinog dijela ili opreme“, 10 000 Zagreb, Trg Nevenke Topalušić 1.

Navedeni javni poziv otvoren je u razdoblju od 1. ožujka do 30. ožujka 2023. godine.

Više informacija o pozivu možete pronaći na linku.