Javni poziv za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu

2 svibnja , 2019, 7:14 am

S ciljem očuvanja stečevina i ublažavanja negativnih posljedica Domovinskog rata kroz poticanje stvaranja umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2019. godini. Poziv je otvoren do 16. svibnja!

Svrha i cilj ovoga Javnog poziva je promicanje vrijednosti Domovinskog rata na temelju Strateškog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2019. – 2021., kroz razvoj i promicanje audiovizualne kulture te Programa sufinanciranja audiovizualnih djela o Domovinskom ratu.

Zahtjev za sufinanciranje mogu podnijeti pravne osobe i obrti registrirani za proizvodnju audiovizualnih djela i upisani u odgovarajući registar u Republici Hrvatskoj ili drugoj članici EU te nezavisni producenti/ice, zajednički s redateljima/icama, sa scenarijem za koji su stekli autorska prava ili potpisali rezervaciju tj. opciju s autorom/icom, u svrhu snimanja audiovizualnog djela. Neće biti razmatrane prijave redatelja/ica i producenata/ica koji nisu ispunili obveze s osnova javnih davanja, kao niti prijave poduzetnika u blokadi, stečaju ili likvidaciji.

Sva ostala dokumentacija te uvjeti prijave dostupni su na ovoj poveznici!