Ministarstvo turizma odobrilo dva projektna prijedloga

6 srpnja , 2017, 7:30 am

Tvrtka DRAFT d.o.o. izradila je dvije uspješne prijave koje su odobrene na Javnom pozivu „Za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava“ temeljem Programa konkurentnost turističkog gospodarstva koji je raspisalo Ministarstvo turizma u veljači ove godine kako bi se unaprijedila ponuda malih obiteljskih hotela, obiteljskog smještaja, razvoj posebnih oblika turizma te podigla konkurentnost hrvatskog turizma.

Prvi projektni prijedlog izrađen je za OPG Fabčić Ruža u Križnici čiji je glavni projekt „Izgradnja sportsko-rekreacijskog terena“ u okviru turističko-ugostiteljskog kompleksa Fabčić. Navedenim projektom će se obnoviti, proširiti i urediti postojeći OPG kako bi se podigla kvaliteta osnovnih i dodatnih sadržaja sa sportsko-rekreacijskim aktivnostima. Vrijednost sufinanciranih projektnih aktivnosti Ministarstva turizma iznosi 30.000,00 kuna.

Druga uspješna prijava izrađena je za OPG Koren Ivan iz Kloštra Podravskog pod nazivom „Uređenje izletišta-Villa Ančica“. Navedeni projektni prijedlog usmjeren je na unaprijeđenje turističke ponude u općini Pitomača te se njime razvijaju sadržaji regije čime se kontinuirano pridonosi povećanju samog turističkog prometa. Svrha projekta je stvaranje boljih prostornih uvjeta za predstavljanje i ponudu kvalitetnih vina te tradicionalnih i goričarskih jela na izletištu u prirodnom okruženju odnosno u klijeti „Villa Ančica“. Ukupna vrijednost odobrenih sredstava projekta  od Ministarstva turizma iznosi 40.000,00 kuna.

dravska iža 2

 

villa ančica, kloštar