Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) „Podrška programima usmjerenim mladima“

6 srpnja , 2017, 1:29 pm

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) „Podrška programima usmjerenim mladima“ koji se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 -2020. te će se financirati iz Europskog socijalnog fonda sa bespovratnim sredstvima u iznosu od  12.000.000,00 HRK.

Opći cilj Poziva je povećati socijalnu uključenost mladih, a specifičnim ciljevima pripada kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih, povećanje informiranosti mladih, prevencija nasilja među mladima, unaprijeđenje razvoja socijalnih vještina. Navedeni ciljevi Poziva stvorit će uvjete za trajnu dobrobit mladih te njihovo aktivno, potpuno i odgovorno sudjelovanje u društvenoj zajednici.

Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne samouprave, jedinice regionalne (područne) samouprave, organizacije civilnog društva.

Prihvatljivi korisnici su mlade osobe u dobi od 15 do 29 godina te stručnjaci koji rade s mladima.

Planirano trajanje provedbe projekata je  od 12 do 24 mjeseca.

Rok za podnošenje prijava je do 11.9.2017. godine.

Sve ostale informacije o Pozivu možete pronaći ovdje.

aktivnosti za mlade