Mladi ruralci i Mladi 2.0.

30 kolovoza , 2019, 2:04 pm

Poslana su 2 projekta na “Poziv za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2019. godinu” raspisanog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku . Projekti su prijavljeni na prioritetno područje P.4 Mladi u ruralnim sredinama.

Projekt “Mladi ruralci” čiji je nositelj udruga Čuvarice kulturne baštine Kladare spoj je modernih i tradicionalnih radionica te predavanja i panel rasprava kojima se želi doprinijeti stjecanju novih znanja i vještina te potaknuti mlade na aktivno uključivanje u zajednicu. Partneri na projektu su KUU Graničar iz Okrugljače te Općina Pitomača i Općina Špišić Bukovica. Ukupna vrijednost projekta je 99.955,34 kn, a vrijeme trajanja projekta predviđeno je na 9 mj. Također, kroz projekt će se zaposliti jedna nova mlada osoba.

Projekt “Mladi 2.0” čiji je nositelj udruga Meraki iz Kloštra Podravskog provedbom projekta će osigurati pohađanje autoškole za dva korisnika koji su pripadnici marginaliziranih skupina, dok će se za sve preostale zainteresirane mlade osobe održavati radionice o Erasmus programu i projektima vezanim uz ruralni razvoj te mogućnost treninga mekih vještina. Partner na projekt je Općina Kloštar Podravski. Ukupna vrijednost projekta je 99.891,11 kn, a predviđeno trajanje projekta je 11 mjeseci.