Nacionalna zaklada raspisala pet natječaja

17 kolovoza , 2018, 8:13 am

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva raspisala je pet natječaja u svrhu dodjele institucionalnih podrški te financiranje projekata. 

Raspisani su natječaji za dodjelu institucionalnih podrški: udrugama koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj, udrugama osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini, udrugama iz Domovinskoga rata u Republici Hrvatskoj koje djeluju na lokalnoj razini te udrugama koje u prethodnim razdobljima nisu koristile institucionalnu podršku Nacionalne zaklade. Uz navedeno, raspisan je i natječaj “Društveni kapital zajednice” za razvoj lokalnih zajednica.

Institucionalne podrške

Četiri od pet natječaja raspisano je za dodjelu institucionalnih podrški:

  • udruge koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj
  • udruge osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini
  • udruge iz Domovinskoga rata u Republici Hrvatskoj koje djeluju na lokalnoj razini
  • udruge koje u prethodnim razdobljima nisu koristile institucionalnu podršku Nacionalne zaklade

Iznosi koji se dodjeluju kod institucionalnih podrški kreću se od minimalnih 75.000,00 kuna do maksimalnih 150.000,00 kuna.

Društveni kapital zajednice

Natječaj koji nosi naziv “Društveni kapital zajednice” namijenjen je udrugama koje djeluju na lokalnoj/regionalnoj razini kroz programe za razvoj zajednice, povećanje razine društvenog kapitala, razvoj aktivnog građanstva i osnaživanje lokalnih potencijala.

Visina financijske podrške: od Kn 25.000,00 do Kn 40.000,00
Broj podrški koje će se odobriti: do 20
Trajanje projekta: 12 mjeseci, s početkom provedbe od 1. siječnja 2019. godine

 

Rok za prijavu: do 12:00 sati (podne) 17. rujna 2018. godine za internetske prijave, dok je potvrdu o verifikaciji postavljene dokumentacije potrebno dostaviti isključivo poštom do 17. rujna 2018.

 

Sve ostale informacije mogu se pronaći na linku.