Natječaj za Restrukturiranje i konverziju vinograda

21 svibnja , 2018, 9:41 am

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je novi natječaj za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda, iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018.

Glavni cilj mjere Restrukturiranje i konverzija vinograda je povećanje konkurentnosti proizvođača vina. Sve to kroz modernizaciju vinogradarskih tehnika, promicanje visoko kvalitetnih vinograda i proizvodnju vina prema potrebama i preferencijama potrošača. Potpora za ovu mjeru može se odobriti za aktivnosti koje obuhvaćaju; zamjenu sorte (uključujući i cijepljenje), premještanje vinograda, te poboljšavanje postojećih vinogradarskih tehnika.

Prihvatljivi  korisnici su proizvođači (fizičke ili pravne osobe) upisani u Vinogradarski registar. Fizičke osobe moraju biti obveznici poreza na dohodak/poreza na dobit.

Dozvoljene aktivnosti za ovu mjeru su: ulaganja vezana uz zamjenu sorte/sorata i/ili  premještanje vinograda i sva ulaganja prihvatljiva u okviru poboljšanja vinogradarskih tehnika upravljanja vinogradom.

Razina potpore iznosi:

– do 75%  prihvatljivih troškova koji su dokumentirani računima ili drugim dokumentima jednake dokazne snage

– do 50%  prihvatljivih troškova za doprinose u naravi

Najviši iznos potpore po projektu iznosi 750.000 EUR.

Prijave na natječaj moguće su do 15.06.2018. godine.

Više informacija možete pronaći ovdje.