Natjecanje: Europa u školi 2021. – Digital EU – and YOU?!

8 prosinca , 2020, 1:31 pm

Europski dom Zagreb u školskoj godini 2020./2021. organizira 27. godinu za redom natjecanje Europa u školi na razini Republike Hrvatske. U projektu  godišnje sudjeluje oko 1000 učenika na način da pričaju o europskoj i hrvatskoj povijesti, kulturi, vrijednostima i politikama – bez obzira koje su dobi ili koju školu pohađaju.

Europa u školi uz pomoć učitelja i profesora potiče mlade ljude da poboljšaju svoje znanje i razumijevanje vlastite kulture te postanu svjesni građani Europe. Ovim pozivom na kreativnost Europa u školi potiče dječju i tinejdžersku zainteresiranost i entuzijazam  za Europu ove godine pod motom: “Digital EU  – and YOU?!”

Aktivnosti projekta su: natjecanje  u literarnom, likovnom i glazbenom izričaju za osnovne, srednje i visoke škole i susreti mladih – uključujući susret dobitnika nagrada.

U sklopu natjecanja postoje mnoge atraktivne nagrade koje se mogu osvojiti na državnoj razini. Naši mlađi pobjednici mogu se radovati knjigama, igrama, umjetničkim materijalima, dok stariji učenici mogu pobijediti u uzbudljivim putovanjima i seminarima – međunarodni seminari za mlade u Europahaus-u Bad Marienberg i Otzenhausen.

Više informacija pročitajte ovdje.