Objavljen 4. poziv na dostavu projektnih prijedloga za uklanjanje prepreka u prekograničnoj suradnji

26 siječnja , 2021, 12:28 pm

B-solutions je pilot inicijativa koju promovira Glavna uprava za regionalnu i urbanu politiku Europske komisije (DG REGIO), a kojom upravlja Udruga europskih pograničnih regija (AEBR) te u sklopu koje je otvoren 4. poziv na dostavu projektnih prijedloga.

Zahvaljujući inicijativi b-solutions, javnim tijelima i prekograničnim strukturama pruža se još jedna prilika za dobivanje izravne i specijaliziranje pravne podrške kako bi se pronašla rješenja za pravne i administrativne prepreke koje ometaju suradnju sa njihovim susjedima na unutarnjim kopnenim granicama Europske unije.

Prijavitelji imaju priliku dostaviti informacije o zakonskoj ili administrativnoj prepreci s kojom se suočavaju prilikom provedbe projekata u pograničnom području. Odabranim prijaviteljima bit će dodijeljena podrška pravnog stručnjaka koji će procijeniti pravne uzroke prepreke i predložiti rješenje.

Četvrti poziv na dostavu projektnih prijedloga, pripadajuće smjernice i dokument s često postavljenim pitanjima dostupni su na sljedećoj poveznici

Poziv je otvoren do 11. ožujka 2021. godine, a prijave su moguće putem ove poveznice.

Više informacija nalazi se ovdje.