Objavljen Javni natječaj za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu u 2021.

16 veljače , 2021, 10:10 am

Slikovni rezultat za Javni natječaj za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Javni natječaj za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu u 2021.

Ukupno 2,5 milijuna kuna bit će dostupno za projekte koji doprinose podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu primjenom inovativnih rješenja u cilju održivog razvoja.

Projekte mogu prijaviti strukovne udruge u turizmu i/ili ugostiteljstvu koje statutom imaju utvrđeno djelovanje u području turizma i/ili ugostiteljstva najmanje godinu dana zaključno s danom objave Javnog natječaja.

Partneri unutar ovog javnog natječaja mogu biti udruge čije područje djelovanja je tematski vezano za projekt odnosno ciljeve Javnog natječaja.

Iznos zatraženih sredstava može biti od 40 tisuća kuna do 200 tisuća kuna po pojedinom projektu, a prijavitelj može tražiti najviše do 70% vrijednosti projekta te prijaviti najviše jedan projekt.

Prednost u sufinanciranju će imati prijavitelji, koji za pripremu i provedbu projekta zapošljavaju najmanje jednu mladu nezaposlenu osobu odgovarajuće struke i/ili volonterskog iskustva u određenom području (do 30 godina), najmanje jednu nezaposlenu osobu s invaliditetom odgovarajuće struke i/ili volonterskog iskustva u određenom području, koji kandidiraju projekte s naglaskom na održivi razvoj turizma primjenom inovativnih rješenja i imaju jednog ili više partnera u provedbi projekta.

Javni natječaj je otvoren do 15. ožujka 2021. godine, a više informacija o provedbi kao i načinu prijave možete pronaći ovdje.

Izvor: Ministarstvo turizma i sporta