Objavljen Javni poziv jedinicama lokalne samouprave za iskaz interesa za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada

10 travnja , 2018, 8:07 am

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv jedinicama lokalne samouprave za iskaz interesa za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada.
Cilj Natječaja je uspostava kvalitetnog, postojanog i ekonomski učinkovitog sustava sakupljanja komunalnog otpada u jedinicama lokalnih samouprava, u skladu s načelima održivog razvoja, zaštite okoliša, gospodarenja otpadom i zaštitom javnog interesa.

Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne samouprave.

Prihvatljivi i opravdani troškovi su nabava i dobava spremnika za odvojeno prikupljanje otpadnog papira i kartona, otpadnog stakla, otpadne plastike, biootpada i otpadnog tekstila, raznih zapremnina, označeni EU vidljivosti.

Iz Operativnog programa „Konkurentnosti i kohezija“ Ministarstva zaštite okoliša i energetike osiguralo je 85% sredstava, a 15% sredstava moraju osigurati jedinice lokalne samouprave u svojim proračunima.

Procijenjena vrijednost ukupne investicije mogla bi iznositi više od 200 milijuna kuna, a točan iznos znati će se nakon završetka Poziva na osnovu prikupljenih podataka.

Javni poziv je do 20. svibnja 2018. godine.

Više informacija možete vidjeti ovdje.