Objavljen Javni poziv o mjerama pomoći honorarnim medijskim djelatnicima

18 svibnja , 2021, 9:40 am

Slika /slike/fotogalerija/AEM-VIJECE-3.jpg

Vijeće za elektroničke medije objavilo je Javni poziv o mjerama pomoći honorarnim medijskim djelatnicima kojima je zbog epidemije bolesti COVID-19 otkazana suradnja odnosno onemogućeno redovno djelovanje, a nastavno na Odluku Ministarstva kulture i medija.

Prema Odluci Ministarstva honorarnim medijskim djelatnicima (novinarima, snimateljima i fotografima) koji mogu dokazati da im je zbog posebnih okolnosti uvjetovanih koronavirusom otkazana suradnja odnosno onemogućeno redovno djelovanje, isplatit će se jednokratna potpora.

Pravo na jednokratnu potporu ostvaruje se na temelju prijave kojom se evidentiraju osnovni kriteriji za ostvarivanje prava na potporu. Korisnik unosi ukupni prihod od obavljanja djelatnosti u godini u kojoj je taj prihod bio najviši (gledano u razdoblju 2017.- 2019. godine). Ostvareni ukupni prihod od djelatnosti treba biti viši od 19.500 kn (u toj godini) kako bi se ostvarila potpora. U ukupne prihode od obavljanja djelatnosti ulaze oni ostvareni od djelatnosti i drugog dohotka.

Prijave se podnose do 28. svibnja 2021. godine.

Natječajna dokumentacija nalazi se ovdje: www.aem.hr/vijesti/vijece-objavljuje-javni-poziv-o-mjerama-pomoci-honorarnim-medijskim-djelatnicima/

Izvor: min-kulture.gov.hr