Objavljen Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje za djelatnost primarne poljoprivredne proizvodnje u 2021. godini

15 ožujka , 2021, 10:12 am

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/MHB_logo_bez_pozadine.png

U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2021. do 2023. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje za djelatnost primarne poljoprivredne proizvodnje u 2021. godini.
 
Navedeni Poziv otvoren je do 9. travnja 2021. godine.

Prihvatljivi podnositelji su:
– nezaposleni hrvatski branitelji iz Domovinskog rata,
– nezaposlena djeca smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata,
– nezaposlena djeca dragovoljaca iz Domovinskog rata i
– nezaposlena djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata s trajno utvrđenim statusom.
Prilikom podnošenja zahtjeva za dodjelu potpore, podnositelj zahtjeva mora imati status nezaposlene osobe i biti prijavljen u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Potpora iznosi do najviše 80.000,00 kuna, uključujući i navedeni iznos. Potpora je jednokratna i nepovratna ukoliko se namjenski utroši u skladu s poslovnim planom. U Državnom proračunu za 2021. godinu planirana su sredstva za odobravanje najmanje 27 zahtjeva zaprimljenih po ovom javnom pozivu.

Za pozitivnu ocjenu zahtjeva potrebno je ostvariti najmanje 24 od ukupno 45 bodova.

Tekst Javnog poziva, kao i pripadajući dokumentacija, dostupni su na internetskoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja u dijelu Aktualni javni pozivi.

Izvor: Ministarstvo hrvatskih branitelja