Objavljen Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora tradicijskim obrtima

15 srpnja , 2020, 11:14 am

Na temelju sporazuma Virovitičko-podravske županije i HOK – Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije o provedbi projekta u svrhu očuvanja tradicijskih obrta na području Virovitičko-podravske županije za 2020. godinu, Povjerenstvo za dodjelu potpora tradicijskim obrtima objavilo je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora tradicijskim obrtima za 2020. godinu.

Pravo na podnošenje prijava, odnosno dobivanje potpore imaju obrtnici sa sjedištem obrta na području Virovitičko-podravske županije koji se u radu služe alatima i priborom na način uobičajen od davnina i pri tome zapošljavaju najviše jednog radnika te obavljaju barem jednu od sljedećih djelatnosti: bačvarstvo, bravarija, kovanje, tokarenje, tesanje, restauriranje i ručna izrada namještaja, lončarstvo, izrada predmeta od keramike, slame i pruća, krznarstvo, graviranje, ručna izrada i popravak obuće, medičarstvo-licitarstvo, tkanje na tkalačkom stanu, prerada i obrada lana i vune, pletenje, izrada autohtonih suvenira, urarstvo (pretežito održavanje i popravci), zlatarstvo (ručna izrada nakita), izrada glazbala, klobučarstvo, izrada lutaka i igračaka i sl.

Potpora se može koristiti za:

– uređenje poslovnog prostora
– nabavu opreme i specifičnih materijala
– promotivne aktivnosti (izlaganje na sajmovima, izložbama i sl.)
– izradu promidžbenih materijala, web stranice i sl.
– certificiranje proizvoda ili usluga

Najviši iznos potpore po pojedinom tradicijskom obrtu, temeljem ovogodišnjeg Javnog poziva iznosi 4.000,00 kuna i isplaćuje se na žiro-račun obrta nakon odluke Povjerenstva.

Rok za prijavu je zaključno do 30. rujna 2020. godine ili sve do iskorištenosti sredstava.

Više možete pročitati na sljedećem linku.