Objavljen Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za subvencioniranje kamate za kreditiranje proljetne i jesenske sjetve u 2022. godini na području Virovitičko-podravske županije

16 veljače , 2022, 8:13 am

Objavljen je Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za subvencioniranje kamate za kreditiranje proljetne i jesenje sjetve u 2022. godini na području Virovitičko-podravske županije. Njime će Virovitičko-podravska županija poljoprivrednicima subvencionirati kamate do 4 postotna poena, pa će krajnji korisnik, zahvaljujući ovoj mjeri i subvenciji Virovitičko-podravske županije, dobiti kredit uz nula posto kamata.

  • Virovitičko-podravska županija i ove godine poljoprivrednicima subvencionira kamatu na kreditne linije, što se i prijašnjih godina pokazalo kao dobra mjera. Županija će subvencionirati kamatu do četiri postotna poena, pa će kamate, našim korisnicima, poljoprivrednicima, iznositi NULA posto, na kredite od 20.000,00 do 500.000,00 kuna. Time nastojimo našim poljoprivrednicima i onima koji žive od poljoprivrede, posebno u uvjetima kada je povećana cijena energenata, omogućiti jeftiniju proizvodnju – naglasio je župan Igor Andrović.

Javni poziv je otvoren do 31. listopada 2022. godine, odnosno do iskorištenja sredstava.

Detaljne uvjete o ovom Javnom pozivu možete vidjeti OVDJE.

Izvor: www.vpz.hr