Objavljen Javni poziv za provedbu pratećih obrazovnih mjera Školske sheme voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda u osnovnim i srednjim školama i ostalim obrazovnim ustanovama u školskoj godini 2021./2022.

3 siječnja , 2022, 1:26 pm

Ministarstvo poljoprivrede - Poziv na uključenje u novu Školsku shemu voća  i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda 2021./2022.

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni poziv za provedbu pratećih obrazovnih mjera Školske sheme voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda u osnovnim i srednjim školama i ostalim obrazovnim ustanovama u školskoj godini 2021./2022.

Predmet Javnog poziva
Godišnjim planom aktivnosti za provedbu pratećih obrazovnih mjera Školske sheme Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede predviđene su slijedeće prateće obrazovne mjere:
– satovi kušanja voća i povrća i/ili mlijeka i mliječnih proizvoda,
– sjetva, sadnja i održavanje školskih vrtova,
– posjet poljoprivrednim gospodarstvima,
– edukacija djece o poljoprivredi, zdravim prehrambenim navikama, lokalnim lancima hrane i ekološkoj proizvodnji, održivoj proizvodnji i sprječavanju rasipanju hrane.

Prednost pri odabiru imati će škole koje:
– se nalaze na popisu eko škola,
– sudjeluju u ostalim edukativnim aktivnostima povezanim s promocijom zdrave prehrane (Medni dan, Dani jabuka i sl.),
– su kroz mjeru Distribucija i/ili isporuka voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda odabrale dobavljača iz ekološke proizvodnje i dobre ekološke prakse.

Prijave se zaprimaju do 24. siječnja 2022. godine isključivo u elektroničkom obliku na adresu elektroničke pošte skolska@mps.hr.

Izvor i dokumentacija Javnog poziva nalaze se ovdje: poljoprivreda.gov.hr.