Objavljen Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2022. godini

11 ožujka , 2022, 11:05 am

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/MHB_logo_bez_pozadine.png

Ministarstvo hrvatski branitelja je objavilo Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2022 . godini na području Republike Hrvatske.

Građevine, njezin dio ili oprema na području Republike Hrvatske čija će prilagodba ili uređenje biti sufinancirano sredstvima Državnog proračuna u 2022. godini jesu:

  • građevine javne i poslovne namjene,
  • njezin dio ili oprema: rampa, dizalo, vertikalno podizna platforma, koso podizna sklopiva platforma, ulazni prostor, stubište, WC, kupaonica, učionica, ulaz u vodu na plaži i na bazenu, orijentacijski plan za kretanje u građevini, stajalište, peron i dr.; svi s planiranim završetkom radova do 31. prosinca 2022. godine.

Zahtjev za sufinanciranje prilagodbe građevine po ovom javnom pozivu mogu podnijeti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje ispunjavaju sljedeće uvjete:

  • djeluju na području Republike Hrvatske
  • provode djelatnosti usmjerene potrebama zajednice
  • zahtjev podnose za prilagodbu postojećih objekata

Ukoliko će veći broj zahtjeva ispunjavati uvjete za odobravanje, prednost će imati jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su s područja posebne državne skrbi, zahtjevi koji se odnose na zdravstvene i obrazovne ustanove te zahtjevi jedinica s područja pogođenih potresom u 2020 . i 2021. godini.

Javni poziv ostaje otvoren do 8. travnja 2022. godine.

Više o pozivu, uvjetima i načinu prijave pogledajte ovdje.

Izvor: branitelji.gov.hr