Objavljen natječaj ElectroCRO

7 studenoga , 2017, 8:50 am

Hrvatsko društvo skladatelja raspisalo je Natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija, projekata i glazbenog stvaralaštva s područja klupske elektroničke glazbe iz Fonda sredstava prikupljenih od naknada za privremeno reproduciranje (umnožavanje) autorskih glazbenih djela od strane DJ-a.

Cilj Natječaja je poduprijeti i promovirati glazbeno stvaralaštvo u područjima klupske elektroničke glazbe. Sufinancirati će se postojeći umjetnički relevantni festivali, događanji, projekti i natjecanja koji u zemlji i/ili inozemstvu promoviraju glazbu hrvatskih skladatelja, novi projekati ili natjecanja koja rezultiraju dodjelom nagrada i/ili značajnijom promocijom u zemlji i/ili inozemstvu i/ili objavom novih skladbi hrvatskih skladatelja klupske elektroničke glazbe.
Bitno je napomenuti da će se dodjeljivati sredstva autorima/glazbenicima/DJ-ima za sudjelovanje na glazbenim manifestacijama u zemlji i inozemstvu, a da se njihov repertoar za tu prigodu u značajnoj mjeri (50% i više) sastoji od klupske elektroničke glazbe hrvatskih skladatelja čija su djela prijavljena pri HDS ZAMP-u.

Prihvatljivi prijavitelji su pojedinci koji su redovni ili pridruženi članovi HDS-a i/ili DJ-i s važećom licencom registriranom pri HDS ZAMP-u te manifestacije, projekti i događanja čiji je barem jedan direktor/umjetnički ravnatelj/odgovorna osoba redovni ili pridruženi član HDS-a i/ili DJ s važećom licencom registriranom pri HDS ZAMP-u.

Fond Natječaja iznosi 35.000,00 kuna koji će se raspodijeliti na više od 2, odnosno na maksimalno 7 projekata.

Na Natječaj se možete prijaviti do 1. prosinca 2017. godine.

Više informacija o Natječaju možete pronaći  ovdje.

dj