Objavljen natječaj „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“

25 rujna , 2017, 10:12 am

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“ koji se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godine.

Cilj Poziva je povećanje mogućnosti za zapošljavanje, umanjivanje rizika od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina te poboljšanje kvalitete rada stručnjaka koji rade s marginaliziranim skupinama.

Ciljne skupine Poziva:

  1. Nezaposlene osobe koje su ujedno pripadnici najmanje jedne od sljedećih marginaliziranih skupina: dugotrajno nezaposlene osobe, osobe romske nacionalne manjine, osobe s invaliditetom, beskućnici, liječeni ovisnici o drogama, žrtve obiteljskog nasilja, azilanti, migranti, mlade osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, mlade osobe nakon izlaska iz alternativne skrbi i korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu
  2. Stručnjaci koji rade  s nezaposlenim  osobama  pripadnicima marginaliziranih skupina na zapošljavanju i socijalnom uključivanju.

Prihvatljive aktivnosti:

  1. Odabir i provedba verificiranih programa obrazovanja odraslih
  2. Razvoj i provedba ciljanih programa za osnaživanje marginaliziranih skupina
  3. Jačanje kapaciteta stručnjaka iz različitih sektora koji rade s nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih  skupina u svrhu unaprjeđenja usluga povezanih sa  pristupom tržištu rada i socijalnim uključivanjem pripadnika ciljnih skupina.

Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne samouprave, jedinice regionalne (područne) samouprave, neprofitne organizacije, organizacije civilnog društva.

Ukupna financijska sredstva u okviru navedenog Poziva iznose 99.918.750,00 kn gdje maksimalna stopa sufinanciranja iznosi 85% ukupnih prihvatljivih troškova osiguranih iz sredstava Europskog socijalnog fonda, a obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15% osiguran je iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Intenzitet  potpore  po  pojedinom Projektu može iznositi do 100% prihvatljivih troškova.

Planirano trajanje provedbe projekata je od 18 do 24 mjeseca.

Poziv je otvoren do 31.12.2019. godine.

Više informacija možete pronaći ovdje.