Objavljen otvoreni poziv za osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika, faza IV

21 lipnja , 2021, 7:26 am

Baltazar 3 - javni poziv za podnošenje prijava za obavljanje poslova pomoćnika  u nastavi | Partnerstvo za razvoj

Na stranicama Europskog socijalnog fonda objavljen je otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV, dok je nadležno tijelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Prihvatljivi prijavitelji su: osnivači osnovnih i srednjih škola (javnih i privatnih škola s pravom javnosti) sukladno članku 90. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.

Prijavitelj mora djelovati u partnerstvu s redovitim/posebnim osnovnoškolskim/srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama čiji učenici sudjeluju u projektu, a prihvatljivi partneri su:

  • drugi osnivači osnovnih/srednjih škola koji se nalaze na području jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave Prijavitelja
  • regionalne / lokalne razvojne agencije / regionalni koordinatori.

U okviru ovog Poziva financirat će se osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama.

Ciljna skupina su: učenici s teškoćama u razvoju uključeni u osnovnoškolske ili srednjoškolske programe u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama koji svladavaju nastavni plan i program škole koju pohađaju, ali imaju teškoće koje ih sprečavaju u funkcioniranju bez pomoćnika u nastavi/stručnog komunikacijskog posrednika odnosno imaju teškoće sukladno čl. 2. i 4. Pravilnika o pomoćnicima u nastavi i stručnim komunikacijskim posrednicima (NN br. 102/18, 59/19 i 22/20).

Ukupan iznos Poziva: 150.000.000,00 kuna

ESF sufinanciranje (85%): 127.500.000,00 kuna

Nacionalno sufinanciranje (15%): 22.500.000,00 kuna

Poziv je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. U sklopu ovog Poziva sufinanciranje projekata od strane prijavitelja i/ili partnera je obavezno, a stope sufinanciranja određene su sukladno Odluci o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti (NN br. 132/2017).

Trajanje projekata je 12 mjeseci.

Krajnji rok za prijavu je 8. srpnja 2021. godine.

Više informacija o Pozivu, uključujući i online informativnu radionicu, pročitajte ovdje.

Izvor: esf.hr