Objavljen plan objave natječaja za mjere iz Programa ruralnog razvoja RH u 2018. godini

26 siječnja , 2018, 8:42 am

Za mjere iz Programa ruralnog razvoja RH u 2018. godini raspisati će se 30 natječaja za čije sufinanciranje je osigurano 3,75 milijardi kuna potpore.

U veljači 2018. godine najavljena je mjera 4  „Ulaganja u fizičku imovinu“ koja se odnosi na biljnu proizvodnju (tip operacije 4.1.1.), dok se u ožujku očekuje natječaj namijenjen „Povećanju dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“ (tip operacije 4.2.1.) za uljare i mini mljekare.
U travnju je planirano raspisivanje natječaja iz mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ namijenjenog za korisnike iz jedinica lokalne samouprave.

U ovoj godini po prvi puta omogućiti će se korištenje sredstava iz podmjera 6.2. i 6.4. koje se odnose na tipove operacija 6.2.1. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti“ te 6.4.1. „Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“.

Uvode se novi tipovi operacija u mjeri 10 „Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene“ i u mjeri 14 „Dobrobit životinja“.
Uz sve navedene mjere, nastavljaju se potpore iz mjere 5 „Obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti“ te iz mjere 17 „Upravljanje rizicima“.

Detaljan plan objave natječaja za 2018. godinu možete vidjeti ovdje.