Objavljen Otvoreni poziv „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“

17 studenoga , 2017, 7:46 am

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja objavilo je Otvoreni poziv „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ koji se provodi u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Cilj Poziva je postizanje energetske uštede odnosno smanjenje potrošnje energije u zgradama javnog sektora. Podupirati će se provođenje mjera energetske obnove i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora u kojima tijela državne vlasti i državne uprave, jedinice lokalne ili područne (regionalne) samouprave, javne ustanove, ustanove, vjerske zajednice i udruge obavljaju društvene djelatnosti, koje će rezultirati smanjenjem potrošnje energije za grijanje/hlađenje kroz integrirani pristup.

Prihvatljivi prijavitelji su tijela državne vlasti, ministarstva, središnji državni uredi, državne upravne organizacije i uredi državne uprave u županijama, jedinice lokalne ili područne (regionalne) samouprave te javne ustanove ili ustanove, vjerske zajednice i udruge  koje obavljaju društvene djelatnosti.

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti za financiranje prihvatljivih troškova po projektnom prijedlogu iznosi 80.000,00 kuna, a najviši 40.000.000,00 kuna.

Podnošenje projektnih prijedloga dozvoljena je najranije od 2.1.2018. godine, a ističe danom odobrenja posljednjeg projektnog prijedloga koji zadovolji sve kriterije te kojim se iscrpljuju raspoloživa financijska sredstva.

Krajnji rok za dostavu projektnih prijedloga je 31.12.2020. godine.

Sve ostale informacije o navedenom Pozivu možete pronaći ovdje.

 

energetska učinkovitos