Objavljen Poziv za prijavu projekata usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba u lokalnoj zajednici u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2018. godinu

27 prosinca , 2017, 11:38 am

Opći cilj Poziva za prijavu projekata usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba u lokalnoj zajednici u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2018. godinu je podržati projekte koji pridonose provedbi strateških aktivnosti u sklopu mjere „1.3. Osiguravanje usluga usmjerenih povećanju kvalitete života starijih osoba“ iz Strategije socijalne skrbi za starije osobe u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2017. – 2020. s ciljem uključivanja starijih osoba u život zajednice i sprječavanje institucionalizacije.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je te namijenilo Poziv za projekte kojima se pridonosi poboljšanju kvalitete života ciljne skupine korisnika svih aktivnosti odnosno osoba starijih od 60 godina života.

Prihvatljivi prijavitelji su udruge koje su osnovane temeljem Zakona o udrugama upisane u Registar udruga i Registar neprofitnih organizacija (uključujući i društva Crvenog križa).

Pozivom su definirana dva prioritetna područja:
1) Organiziranje dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici
2) Istraživanje o nasilju nad starijim osobama.

U okviru ovog Poziva za financiranje projekata raspoloživ je iznos od 3.950.000,00 kn.

Za prioritetno područje Organiziranje dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici najniža vrijednost financiranja iznosi 40.000,00 kn, a najviša 80.000,00 kn, dok za drugo prioritetno područje Istraživanje o nasilju nad starijim osobama dodijeliti će se 150.000,00 kuna po pojedinom projektu.

Prijaviti se  na Poziv možete do  21. siječnja 2018. godine.

Sve ostale informacije te potrebnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje.