Objavljena Odluka o raspodjeli financijskih sredstava za projekte usmjerene na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022. godini

29 kolovoza , 2022, 10:59 am

Središnji državni ured za demografiju i mlade donio je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za projekte usmjerene na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022. godini.

Odobreno je 96 projekata među kojima su i projekti prijavljeni od strane Općine Pitomača, Općine Kloštar Podravski i Općine Špišić Bukovica. Za „Projekte ulaganja u objekt dječjeg vrtića“ Općini Pitomača odobrena su sredstva u iznosu od 167.712,00 kuna, Općini Špišić Bukovica odobreno je 105.000,00 kuna, te Općini Kloštar Podravski odobrena su sredstva u iznosu od 121.272,00 kune.

Odobrenim projektima financirati će se uređenje i opremanje igrališta koja su dio dječjih vrtića u naseljima Pitomača, Kloštar Podravski i Špišić Bukovica čime se doprinosi poticanje demografske i obiteljske politike kroz razvoj i unapređenje postojećih kapaciteta dječjih vrtića kako bi se omogućila raznolikost prostora za igru te doprinijelo poboljšanju sigurnosti djece u prostorijama objekta i izvan njega.

Projektne prijave za Općinu Pitomača, Općinu Kloštar Podravski i Općinu Špišić Bukovica izradila je tvrtka DRAFT d.o.o.

Izvor: Središnji državnu ured za demografiju i mlade