Odobreni novi projekti!

10 srpnja , 2020, 3:14 pm

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobrilo je 3 projekta na Natječaju za dodjelu jednokratnih financijskih podrški za 2020. godinu. Prijavitelji kojima su odobrena sredstva su:
1. Udruga matice umirovljenika općine Kloštar Podravski,
2. Udruga umirovljenika Hrvatske Općine Pitomača,
3. Humanitarna udruga Podravsko Sunce.

Vrijednost projekta “Aktivirajmo se u mirovini!” prijavitelja Udruga matice umirovljenika općine Kloštar Podravski je 55.000,00 kuna. Tim sredstvima će biti financirane radionice pjevanja, tjelovježbe i informatičke pismenost, što uključuje i opremu potrebna za provedbu radionica tjelovježbe i informatičke pismenosti te voditelje radionica. Provedba projekta će trajati 5 mjeseci.

Vrijednost projekta “Aktivni u trećoj dobi” prijavitelja Udruga umirovljenika Hrvatske Općine Pitomača je 60.000,00 kuna. Tim sredstvima će biti financirane radionice sviranja tambura, sviranja harmonike i tjelovježbe, što uključuje i opremu potrebna za provedbu svih radionica te voditelje radionica i biti će zaposlena osoba kao voditelj projekta. Provedba projekta će trajati 4 mjeseca.

Vrijednost projekta “Znanjem protiv bolesti” prijavitelja Humanitarna udruga Podravsko Sunce je 50.000,00 kuna. Tim sredstvima će biti financirane radionice o raku prostate, o raku dojke, o bolestima abdomena i štitnjače te predavanja o malignim bolestima, što uključuje i opremu potrebna za provedbu tih radionica i predavanja te voditelje radionica. Provedba projekta će trajati 5 mjeseci.

Ovime je vidljivo kako je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prepoznalo dugogodišnji rad udruga, njihovu korisnost i dobrobit te im omogućilo daljnji i kvalitetniji rad, točnije da pomoću navedenih radionica poboljšaju svoj sadržaj.