Odobreno financiranje tri projektna prijedloga

28 prosinca , 2016, 11:15 am

Ministarstvo kulture odobrilo je financiranje tri projektna prijedloga izrađena od strane DRAFT-a d.o.o., kojima će se financirati aktivnosti knjižnice i čitaonice Piomača, te Hrvatskog folklornog društva ”Sesvećice” Podravske Sesvete.

Na raspisani Natječaj Ministarstva kulture Knjižnici i čitaonici Pitomača, pod kategorijom  ”Program knjižnične djelatnosti za 2017. g”, dodijeljena su sredstva za projekt naziva ”Obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa 2017.” Aktivnostima projekta obilježiti će se Međunarodni dan bijelog štapa 2017.  te će se nastaviti tradicija osvještavanja i senzibiliziranja šire javnosti o slijepim i slabovidnim osobama na području općine Pitomače putem organizirane javne tribine i kazališne predstave u izvedbi glumaca kazališta slijepih. Partner na projektu ukupne vrijednosti 10.500,00 kn je Općina Pitomača.  Drugi projekt iz iste kategorije kojem su odobrena sredstva je ”Noć knjige 2017.”  kojim će se Knjižnica i čitaonica Pitomača treću godinu zaredom priključiti obilježavanju manifestacije koja se održava diljem Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta je 10.550,00 kn, a partner u realizaciji je također Općina Pitomača.

U kategoriji ”Program kulturno umjetničkog amaterizma (glazbenog, folklornog) za 2017. g” Hrvatskom folklornom društvu ”Sesvećice” Podravske Sesvete odobreno je 13.000,00 kn za  nabavu nošnji i instrumenata, tj. osnovnih elemenata za kvalitetnu produkciju i izvedbu sadržaja kojima se prezentira rad i djelovanje Duštva na raznim lokalnim, regionalnim, nacionalnim i međunarodnim kulturnim aktivnostima, i manifestacijama kojima se promiče tradicija Podravskih Sesveta te kulturna baština Republike Hrvatske. Projekti su financirani od strane Ministarstva kulture kroz program javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2017. godinu. luna2_copy