Održana početna konferencija projekta „Igraonica sreće“ Dječjeg vrtića „Potočnica“ Pitomača

25 veljače , 2022, 8:55 am

U Dječjem vrtiću „Potočnica“ održana je dana 24. veljače 2022. godine početna konferencija projekta „Igraonica sreće“. Riječ je o projektu kojemu je nositelj Dječji vrtić „Potočnica“ u partnerstvu s Općinom Pitomača. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.553.396,61 kuna te je financiran u stopostotnom iznosu od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je usklađivanje poslovnog i obiteljskog života obitelji s djecom uključene u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području općine Pitomača.

Projektom će se omogućiti produljenje radnog vremena vrtića od 16.00 do 20.00 sati u sklopu kojeg će se provoditi šest edukativnih radionica (eko, dramska, engleska, sportska, likovna i glazbena) te razviti jedna nova radionica (informatička) za djecu polaznike dječjeg vrtića. Projekt će se provoditi 20 mjeseci, a zahvaljujući njemu bit će zaposleni stručni suradnik, odgojitelj/ica, kuhar/ica i spremač/ica te projektni asistent. Kroz projekt osigurano je osposobljavanje djelatnika dječjeg vrtića „Potočnica“ čime će se ojačati njihove stručne kompetencije te postići viša kvaliteta rada odgojitelja i stručnog osoblja u odgoju i obrazovanju djece.

Projekt je nastao u okviru otvorenog javnog poziva „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. na koji je uspješnu prijavu „Igraonice sreće“ izradila tvrtka Draft d.o.o.