Održana Početna konferencija projekta “Igraonica sreće”

19 prosinca , 2018, 12:57 pm

U utorak, 18. prosinca u Dječjem vrtiću “Potočnica” (Trg kralja Tomislava 12/1, Pitomača) s početkom u 15.30h održala se početna konferencija projekta „Igraonica sreće“.

Nositelj projekta je Dječji vrtić “Potočnica” s partnerom Općinom Pitomača. Ukupna vrijednost projekta iznosi 801.786,61 kn, od čega je 85% osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok se obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15% osigurava iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“, prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava UP.02.2.2.08.0048 „Igraonica sreće”.

Projektom će se produljiti radno vrijeme Dječjeg vrtića “Potočnica” od 16:00 h do 18:00 h te ostvariti 5 novih programa i povećati aktivnosti kako bi se omogućila bolja ravnoteža poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenima u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Programi će se sastojati od dramsko-lutkarske radionice, eko radionice, radionice engleskog jezika, glazbene radionice i sportske igraonice u kojima će sudjelovati djeca u uzrastu od 3 do 7 godina.

Konferenciju su otvorila djeca Dječjeg vrtića „Potočnica“ te sve prisutne oduševila svojom izvedbom. Cijeli program konferencije vodila je ravnateljica Dječjeg vrtića “Potočnica”, a prigodne govore održali su načelnik Općine Pitomače Željko Grgačić i saborska zastupnica Vesna Bedeković te odgoljiteljice Dječjeg vrtića “Potočnica” koje će voditi radionice.