Održana početna konferencija projekta “Zeleno srce Podravine”

4 veljače , 2019, 11:19 am

U Vijećnici Općine Pitomača danas (utorak) je održana početna konferencija projekta “Zeleno srce Podravine”.

Projekt iznosi 302.835 kuna, a sufinancira se u iznosu od 85% (257.410 kuna) iz Europskog strukturnog i investicijskog fonda, otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga “Provedba Programa izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom”, prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava KK.06.3.1.07.0091 “Zeleno srce Podravine”.

Prijavitelj projekta je Općina Pitomača, a partner na projektu Općina Špišić Bukovica. Trajanje projekta je 15 mjeseci, a izradila ga je tvrtka DRAFT d.o.o.

Ukupno je 11 projektnih aktivnosti. One osnovne uključuju letke, brošure i plakate, a drugi dio, gdje smo se više orijentirali na djecu uključuju radionice za djecu koje će provoditi Dječji vrtić Potočnica, bojanke i slikovnice, obilježavanje datuma vezanih uz zaštitu okoliša, natjecanje u školama u izradi kreativnih stvari od prethodno prikupljenog otpada, mrežne stranice, aplikacije (igrice) za održivo gospodarenje otpadom za pametne telefone, radijske reklame i naljepnice za kante namijenjene turistima.