Održani Dani UHPA-e i svečana proslava 30. obljetnice

5 svibnja , 2022, 8:47 am

Dani UHPA-e, godišnje okupljanje članica Udruge i njihovih gostiju, održali su se od 2. do 4. svibnja 2022. godine u Opatiji, na Kvarneru.

Ovogodišnje Dane UHPA-e, koji su bili u svečarskom tonu povodom obilježavanja 30. obljetnice Udruge, uveličalo je više od 200 sudionika: predstavnika turističkih agencija, obrazovnih institucija, turističkih zajednica i poslovnih partnera, te predstavnika Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice, strukovnih udruga, medija i drugih predstavnika turističke industrije. Na aktivnostima koje obuhvaća obilježavanje dana UHPA-e sudjelovao je i direktor turističke agencije DRAFT d.o.o. koja je ujedno dugogodišnji i aktivni član UHPA-e.

Tijekom drugog dana održana je Skupština UHPA-e i panel rasprava na temu „Turističke agencije i izazovi prilagodbe novim turističkim trendovima u post korona razdoblju“. Nakon toga su u sklopu stručnih predavanja sudionici dobili korisne informacije o interpretaciji tradicijske pomorske baštine Kvarnera kroz kružnu kreativnost, utjecaju klimatskih promjena na turizam, inovaciji putničkih agencija uz EU sredstva te je bilo predstavljeno predavanje ECTAA-e na temu Industry Perspectives for Building Back Better. Održan je i već tradicionalni susret s direktorima predstavništava Hrvatske turističke zajednice s najznačajnijih emitivnih tržišta te upoznavanje destinacije u organizaciji TZ Kvarnera i TZ grada Opatije.

Dani UHPA-e završili su gala večerom povodom 30. obljetnice održana je u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner.