Općine i DRAFT d.o.o. pomažu poduzetnicima

30 ožujka , 2020, 3:10 pm

Uslijed izvanredne situacije izazvane pandemijom COVID-19, tvrtka DRAFT d.o.o. je u suradnji s Općinama Pitomača, Špišić Bukovica i Kloštar Podravski pripremila pomoć za sve poduzetnike s područja spomenutih općina kojima je otežano poslovanje putem pripreme projektne dokumentacije za ESIF mikro zajmove za obrtna sredstva.

HAMAG-BICRO uveo je novi ESIF zajam za obrtna sredstva namijenjen mikro i malim gospodarskim subjektima. Ovime zajmom mogu se financirati troškovi: pripreme proizvodnje, sirovina i materijala, ostali proizvodni troškovi, troškovi zaposlenih, novo zapošljavanje, zakup poslovnog prostora, režijski troškovi, opći troškovi.

Najniži iznos mikro zajmova za obrtna sredstva je 1.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti, dok je najviši iznos 25.000 EUR.

Ciljana skupina:

·         Mikro gospodarski subjekt

·         Mali gospodarski subjekt

Iznos: Od 1.000,00 EUR do 25.000,00 EUR

Kamatna stopa: 0,5% – 1,0%

Poček: Do 12 mjeseci, ukoliko je rok otplate minimalno 2 godine

Rok otplate: Do 3 godina uključujući poček

Instrumenti osiguranja: Zadužnica, te ostali instrumenti osiguranja ovisno o procjeni rizika

Iskoristivost obrtnih sredstava:  100% iznosa zajma

Kako bi se doprinijelo podršci posrnulom gospodarstvu, osigurali smo besplatnu pripremu sve potrebne dokumentacije za navedeni zajam svim prihvatljivim poduzetnicima s područja općine Kloštar Podravski, Pitomače i Špišić Bukovice.

Sve zainteresirane prijavitelje molimo da za informacije vezane uz mogućnosti korištenja zajmova kontaktiraju izravno tvrtku DRAFT d.o.o. ili da se obrate svojim općinama (ovisno o sjedištu poduzeća) kako bi što promptnije reagirali i pripremili dokumentaciju potrebnu za ostvarivanje zajma.

Napominjemo, kako zbog trenutne situacije ne radimo sa strankama, ali je sve moguće dogovoriti putem e-pošte ili mobitela, stoga budite slobodni javiti nam se.