Općini Pitomača i Općini Kloštar Podravski MRRFEU odobrilo sufinanciranje za izradu projektne dokumentacije

21 svibnja , 2018, 11:40 am

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) donijelo je odluku o sufinanciranju projektnih prijedloga za Program pripreme lokanih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova. Među poslanim projektnim prijedlozima odobrena su sredstva Općini Pitomači iz Virovitičko-podravske županije i Općini Kloštar Podravski iz Koprivničko-križevačke županije.

Općini Pitomači odobrena su sredstva u iznosu od 250.000,00 kn za izradu projektne dokumentacije za Centar kompetentnosti za poljoprivredu, ekološku poljoprivredu i agroturizam u Pitomači. Odobrenjem projektnog prijedloga izrade tehničke dokumentacije i ishođenja dozvole za gradnju ukupne vrijednosti 298.150,00 kn ostvariti će se svi nužni preduvjeti za realizaciju projekta Centra kompetentnosti u Pitomači, odnosno izgradnju i opremanje.

Općini Kloštar Podravski odobreno je sufinanciranje u iznosu od 170.000,00 kn za izradu projektne dokumentacije za Polivalentni objekt javne namjene. Projektnim prijedlogom ukupne vrijednosti 198.575,00 kn stvoriti će se svi nužni preduvjeti za narednu fazu realizacije polivalentnog objekta javne namjene na području općine Kloštar Podravski.

Oba uspješno odobrena projektna prijedloga izradila je tvrtka DRAFT d.o.o.