Otvoren 4. natječaj za dostavu projektnih prijedloga za poduzetnike iz Mađarske i Hrvatske – “B Light”

16 studenoga , 2020, 3:11 pm

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) kao glavni korisnik projekta “Fostering value added business cooperation between SMEs operating on different sides of the Hungary-Croatia border” (“B Light”) u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020 otvara 4. natječaj za dostavu projektnih prijedloga (Light Project Proposal) za suradnju malih i srednjih poduzeća na pograničnom području Mađarska-Hrvatska.

U ovom krugu poduzetnicima je na raspolaganju ukupno 2.657.227,01 eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekti će biti odabrani u jednom selekcijskom koraku.

Četvrti natječaj za Light Project Proposal projektne prijave otvoren je od 16. studenog do 15. siječnja 2021. godine.

B-light shema specifična je po tome što se poduzetnici iz Hrvatske prijavljuju u partnerstvu sa mađarskim poduzetnicima i tako zajednički razvijaju novi proizvod ili uslugu ili unaprjeđuju postojeće tehnološke procese pri čemu se najbolje ocjenjuju projekti usmjereni na inovacije.

Ukupna vrijednost projekta po partneru iznosi od 40.000 do 160.000 eura, od čega se programom sufinancira 75%, a trajanje projekta može biti od 6 do 12 mjeseci.

Popunjeni obrazac Light Project Proposal se učitava elektronski preko B Light web platforme.

Obrazac za prijavu Light Project Proposal i svi ostali dokumenti mogu se preuzeti na službenoj stranici projekta “B Light”.

Promotivni video 4. natječaja za dostavu projektnih prijedloga (Light Project Proposal) pogledajte ispod: