Otvoren BTL natječaj

22 listopada , 2021, 9:49 am

Otvoren BTL natječaj | HDS

Hrvatsko društvo skladatelja dana je raspisalo natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja popularne glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za prazne medije.

Cilj Natječaja je poduprijeti i promovirati glazbeno stvaralaštvo u područjima tradicionalne i suvremene zabavne ili popularne glazbe, tradicionalne i alternativne rock glazbe, elektroničke i urbane klupske glazbe, novokomponirane glazbe narodnog ili etno izričaja (klape, tamburaški sastavi i sl.) te poduprijeti festivale, smotre, natjecanja ili koncerte navedenih vrsti glazbe na način kojim se stimulira kvaliteta i izvrsnost.
Taj će se cilj ostvariti:
– Sufinanciranjem postojećih umjetničkih relevantnih festivala, smotri i natjecanja koji promoviraju hrvatsku glazbu koja je predmet ovog Natječaja.
– Dodjeljivanjem novčanih nagrada autorima koji sudjeluju na određenim glazbenim manifestacijama, bilo odlukom žirija ili temeljem broja izvedbi prema podacima Službe za zaštitu autorskih muzičkih prava (ZAMP)
– Organizacijom smotri ili natjecanja s dodjelom nagrada i/ili objavom nosača zvuka za mlade glazbenike, posebice u glazbenim područjima gdje takva natjecanja ne postoje.

Cijeli tekst natječaja nalazi se ovdje.

Prijave se podnose e-mailom do 19. studenoga 2021. u 12 sati.

Izvor: culturenet.hr