Otvoren Javni poziv „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II.“

22 ožujka , 2021, 3:04 pm

Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije - Najava otvorenog poziva  na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina  tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II“

Ministarstvo turizma i sporta otvorilo je Javni poziv „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II.“ koji će se financirati u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u iznosu od 27.655.000 kuna, od čega je 85% osigurano iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak je nacionalno sufinanciranje.

Poziv je otvoren do 18. svibnja 2021.

U okviru ovog Poziva financirat će se socijalno uključivanje osoba s invaliditetom na tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva s ciljem jačanje ljudskih kapaciteta.

Pozivom će se izravno odgovoriti na društvene potrebe osoba s invaliditetom kroz promociju i provedbu obrazovnih programa u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Prihvatljivi prijavitelji su: ustanove registrirane za obrazovanje odraslih i strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu.

Provedbom ovog Poziva ciljna skupina osoba s invaliditetom biti će konkurentnija na tržištu rada i moći će se lakše zaposliti, a sektor će se dodatno ojačati kvalitetno osposobljenim ljudskim potencijalom u skladu s potrebama tržišta rada. Također, cilj je unaprijediti stručna i andragoška znanja predavača i mentora za rad s osobama s invaliditetom.

Dodajmo da je Ministarstvo turizma i sporta u razdoblju od 2017. do 2019. godine kroz prvu fazu poziva „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“ financiralo 42 projekta ustanova za obrazovanje odraslih i udruga u sektoru turizma i ugostiteljstva u ukupnom iznosu od 63.000.388,97 kuna.

Za sve detaljne informacije o natječaju i načinu prijave pozivamo da se uključite u informativne radionice koje će se održati tijekom travnja 2021. godine.

Natječajna dokumentacija objavljena je na internetskim stranicama  Ministarstva.

Izvor: Ministarstvo turizma i sporta
(foto: ra-vsz.hr)