Otvoren Javni poziv za sufinanciranje rada regionalnih organizacija vinara i vinogradara od 2021. do 2023. godine

5 srpnja , 2021, 12:41 pm

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju poziva zainteresirane regionalne organizacije vinara i vinogradara da se prijave na Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Programa sufinanciranja rada regionalnih organizacija vinara i vinogradara za razdoblje od 2021. do 2023. godine.

Potpora je predviđena za regionalne organizacije vinogradara i vinara koje u skladu sa Zakonom o vinu okupljaju fizičke ili pravne osobe koje se bave proizvodnjom grožđa, mošta ili vina u jednu regionalnu organizaciju za svaku od četiri vinogradarske regije u RH, a korisnici će sredstva moći koristiti za administrativne troškove, najam, režije i uređenje uredskog prostora, kupnju informatičke opreme i tehnologije, bruto plaću zaposlenih djelatnika, edukaciju te pripremu i promoviranje nastupa regionalne organizacije na tržištu.

Za ovaj Program je na trogodišnjoj razini osigurano 6 milijuna kuna u Državnom proračunu, od čega za 2021. godinu iznos od 2 milijuna kuna, a najveći iznos potpore po regionalnoj organizaciji iznosi 490.000,00 kuna godišnje.

Javni poziv ostaje otvoren do 15. srpnja 2021. godine, a tekst Javnog poziva, kao i sve ostale potrebne informacije možete pronaći ovdje.

Izvor: apprrr.hr