Početna konferencija projekta „Vrijedne ruke pomoći“  

12 veljače , 2019, 1:36 pm

U utorak, 19.02.2019. godine u Vijećnici Općine Pitomače, Ljudevita Gaja 26/1, s početkom u 12:00h biti će održana početna konferencija projekta “Vrijedne ruke pomoći”.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga Zaželi-Program zapošljavanja žena“, prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava UP.02.1.1.05.0214 „Vrijedne ruke pomoći”.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.433.125,28 kn, od čega je 85% u iznosu od  2.068.156.48 kn osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok se obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15% u iznosu od 364.968.79 kn osigurava iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Projekt je odobren u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“ financiranog u okviru Operativnog program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta je Općina Pitomača koja je u obveznom partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Virovitica te partnerom Općinom Špišić Bukovicom pripremila i osigurala potrebne kapacitete za uspješnu i kvalitetnu

provedbu projektnih aktivnosti koje će se provoditi na području općine Pitomača i općine Špišić Bukovice.

Projektnim aktivnostima ciljna skupina žena proći će kroz program osposobljavanja te zaposlenjem kao gerontodomaćice pružati potporu i podršku krajnjim korisnicima odnosno osobama u nepovoljnom položaju na području općine Pitomača i općine Špišić Bukovice.

Provedba projekta planirana je u trajanju od 30 mjeseci, a namijenjena je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Zaposliti će se 15 žena koje će skrbiti o minimalno 60 korisnika, odnosno starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju te jedan asistent projektnih aktivnosti. Zapošljavanjem u lokalnoj zajednici utjecati će se na smanjenje nezaposlenosti i siromaštva te potaknuti socijalnu uključenost i poboljšanje života krajnjih  korisnika.

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Općine Pitomače.

Organizacija Početne konferencije sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda.