Početna konferencija projekta “Naš hod kroz vremeplov”

21 kolovoza , 2018, 9:34 am

U srijedu, 29. kolovoza 2018. godine u Vijećnici Općine Pitomača (Ljudevita Gaja 26/1, Pitomača) s početkom u 10.00 sati održati će se početna konferencija projekta „Naš hod kroz vremeplov“.

Nositelj projekta je Općina Pitomača s partnerima Udrugom „Čuvarice kulturne baštine“ Kladare i Udrugom umirovljenika Hrvatske Općine Pitomača.

Projekt je ukupne vrijednosti 122.737,21 kn gdje udio financiranja iznosi 100% prihvatljivih troškova, od čega je 104.326,69 kn osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF-a), dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 18.410,58 kn osigurati Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Cilj projekta je poticanje i unapređivanje kvalitete života osoba starijih od 54 godine na području općine Pitomače te povećanje njihove socijalne uključenosti kroz sudjelovanje na umjetničko-kulturnim projektnim aktivnostima.

Projektnim aktivnostima promicati će se razvoj umjetničkog i kulturnog stvaralaštva te za osobe starije od 54 godine organizirati i provoditi niz besplatnih aktivnosti kojima pripadaju radionice umjetničko-kulturnog stvaralaštva.

U radionicama umjetničko-kulturnog stvaralaštva biti će 8 radionica pjevanja i plesanja i 10 slikarskih radionica koje će voditi stručne osobe.

Svi zainteresirani pozivaju se na početnu konferenciju kako bi se informirali o radionicama te sudjelovanju u istima.

Za više informacija o sudjelovanju u radionicama možete kontaktirati osobu zaduženu za provedbu projekta, Danijelu Rešetar na broj 099 537 6966.

Uspješno odobreni projektni prijedlog izradila je tvrtka DRAFT d.o.o.