Podravka d.d. održala predstavljanje programa za poljoprivredne proizvođače

5 ožujka , 2018, 10:38 am

U suradnji s Općinom Pitomača, stručni tim Podravke d.d. održao je 02.03.2018. godine s početkom u 18.00 sati u Društvenom domu u Starom Gradcu predstavljanje programa kojim su prezentirane mogućnosti otkupa ugovaranja proizvodnje voća, povrća i žitarica poljoprivrednih zadruga, OPG-a i pojedinaca za potrebe industrijske prerade u razdoblju od 2018. do 2022. godine.

Za prisutnih tridesetak zainteresiranih proizvođača s područja općine Pitomače predstavljanje je otvorio zamjenik načelnika Marin Aragović u ime Općine Pitomača, a Zdravko Dimač, direktor Sektora poljoprivrede i kooperacije, u ime Podravke d.d.
Zdravko Dimač uputio je sve prisutne u mjere kojima Podravka nastoji poduprijeti poljoprivrednu proizvodnju te je predstavljen cjelokupni program Podravke d.d. namijenjen poljoprivrednim proizvođačima. Program je usmjeren za domaće potrebe uzgoja voća, povrća i žitarica, te osiguravanjem otkupnih ugovora prema unaprijed zajamčenim cijenama čime se postiže garancija i okosnica buduće planirane proizvodnje.

Posebnost koju će Podravka d.d. osigurati proizvođačima s kojima će sklopiti ugovor sastojati će se od stručne pomoći za vrijeme poljoprivredne proizvodnje (edukacija, osiguranje repromaterijala te nadzor proizvodnje kroz sve ciklusa uzgoja i kvalitete samog konačnog proizvoda).

Predstavljanje programa završilo je raspravom za sve prisutne čime je ostvarena svrha budući da je uspostavljena suradnja lokalnih proizvođača i stručnog tima Podravke d.d.

111

prva!