Podravskim Sesvetama odobrena dva projekta

7 travnja , 2017, 7:24 am

Na raspisane natječaje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i Ministarstva graditeljstva, tvrtka DRAFT izradila je projektne prijedloge za Općinu Podravske Sesvete koji su nakon evaluacije odobreni.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU raspisalo je natječaj ”Program podrške regionalnom razvoju” na koji je poslan projektni prijedlog s ciljem izgradnje i obnove nogostupa na Trgu kralja Tomislava u Podravskim Sesvetama. Rekonstrukcijom nogostupa omogućiti će se uređeniji i sigurniji pristup javnim zgradama, tj. osnovnoj školi, dječjem igralištu i društvenom domu. Pješacima je do sad pristup javnim zgradama bio moguć jedino po nogostupu koji je oštećen zbog erozije i izbijanja korijenja drveća na površinu, no Ministarstvo Regionalnog razvoja i fondova EU, Podravskim Sesvetama odobrilo je sufinanciranje u iznosu od 390.000,00kuna za izgradnju novog nogostupa kako bi se unaprijedila kolnička infrastruktura u centru naselja..

Na raspisani Javni poziv Ministarstva graditeljstva za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017.godinu, prijavljene je projekt za modernizaciju sustava javne rasvjete. Projektom će se modernizirati sustav javne rasvjete primjenom mjera energetske učinkovitosti s ciljem povećanja prometne sigurnosti i unapređenja zaštite okoliša. Ministarstvo graditeljstva Podravskim Sesvetama odobrilo je 20.000,00 kuna za financiranje navedenog projektnog prijedloga.

Odobrenim projektima unaprijediti će se i modernizirati javna infrastruktura te podići kvaliteta i razina sigurnosti u Podravskim Sesvetama.

JAVNA-RASVJETA-4