Podsjetnik za COVID-19 zajmove za obrtna sredstva

23 veljače , 2021, 2:00 pm

Obavještavamo sve poduzetnike s područja općine Pitomače, Špišić Bukovice i Kloštra Podravskog da su prijave za COVID-19 zajmove i dalje otvorene te da će za te iste poduzetnike biti besplatno pripremljena dokumentacija za prijavu.

Preostala raspoloživa sredstva za prijavu na COVID-19 zajmove iznose: 616.202.001,24 HRK.

Podsjećamo da su uvjeti sljedeći:

Poduzetnici tako mogu zatražiti iznos zajma do 380 tisuća kuna, uz kamatnu stopu od 0,25%. Moguć je poček do 12 mjeseci, ukoliko je rok otplate najmanje 2 godine, dok je maksimalni rok otplate do 5 godina.

Program je usmjeren na mikro, mala i srednja poduzeća koja su aktivno poslovala najmanje 3 mjeseca u 2019. godini, a koja su:

  • zatvorena Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 27. studenoga 2020. godine ili
  • ili su u 2020. godini ostvarila pad prihoda od 60% i više u odnosu na 2019. godinu.
  • ili su u 2020. godini ostvarila pad prihoda od 20% i više u odnosu na 2019. godinu, a koja su sa potpomognutih područja prema indeksu razvijenosti, odnosno jedinice područne (regionalne) samouprave razvrstane u I. skupinu sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti, a to su Brodsko-posavska županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Ličko-senjska županija, Vukovarsko-srijemska županija, Sisačko-moslavačka županija i Virovitičko-podravska županija.

Kako bi se osigurala potpora što većem broju poduzetnika čije poslovanje je ugroženo uslijed epidemije koronavirusa, poduzetniku može biti odobren samo jedan zajam po Programu COVID-19 zajam za obrtna sredstva.

Neprihvatljivi korisnici su oni čija je osnovna djelatnost ili djelatnost ulaganja povezana sa sektorom ribarstva, akvakulture, primarne poljoprivredne proizvodnje, duhana, destiliranih alkoholnih pića, proizvodnje oružja, streljiva i trgovina istima te kasina i istovjetna poduzeća.

Ovim zajmom se osigurava dodatna likvidnost mikro, malim i srednjim subjektima maloga gospodarstva na čije je poslovanje COVID-19 imao negativan utjecaj.

Trajanje samog programa je ograničeno do 31.12.2021. ili do iskorištenja sredstava, ovisno o tome koji uvjet nastupi ranije.

Sve zainteresirane prijavitelje molimo da za informacije vezane uz mogućnosti korištenja zajmova kontaktiraju izravno tvrtku DRAFT d.o.o. na e-mail adresu info@draftdoo.hr kako bi što promptnije reagirali i pripremili dokumentaciju potrebnu za ostvarivanje zajma.