Potpisani ugovori u sklopu Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza 2.“

24 lipnja , 2021, 2:54 pm

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike potpisalo je ugovore s Općinom Špišić Bukovica, Udrugom umirovljenika Hrvatske Općine Pitomača i Udrugom žena Kloštar Podravski u okviru otvorenog trajnog Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza 2.“, koji se financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Općina Špišić Bukovica sa obveznim partnerima HZZ-om Područnim uredom Virovitica i CZSS Virovitica provodit će projekt „Složne ruke pomoći“ ukupne vrijednosti 925.650,00 kuna, kroz koji će se zaposliti i stručno osposobiti 10 žena, koje će brinuti za minimalno 60 krajnjih korisnika s područja općine Špišić Bukovice.

Projektom „PSS – Pomoć za sretniju starost“, ukupne vrijednosti 2.315.150,00 kuna, Udruga umirovljenika Hrvatske općine Pitomača sa obveznim partnerima HZZ-om Područnim uredom Virovitica i CZSS Virovitica te partnerom Općinom Pitomača zaposliti će 25 nezaposlenih žena koje će se stručno osposobiti kako bi mogle osigurati pružanje potrebne pomoći i podrške za minimalno 150 krajnjih korisnika na području općine Pitomača.

Udruga žena Kloštar Podravski sa obveznim partnerima HZZ-om Područni ured Križevci i CZSS Đurđevac te neizostavnim partnerom Općinom Kloštar Podravski osigurala je projektom „Ženska ruka pomoći“ ukupne vrijednosti 1.852.000,00 kuna zapošljavanje i osposobljavanje za 20 nezaposlenih žena koje će pružati pomoć i podršku za 120 krajnjih korisnika s područja općine Kloštar Podravski.

Tvrtka DRAFT d.o.o. koja je uspješno izradila 3 spomenuta projektna prijedloga izuzetno je ponosna kada se prepozna važnost projekata ovog karaktera, što zbog zapošljavanja žena, koje teško pronalaze posao na tržištu rada, što zbog krajnjih korisnika, koji osim usluge njege u kući, dobivaju uslugu socijalne uključenosti, čime se prevenira institucionalizacija na području naše tri općine.