Poziv na radionicu “Knjige i vodstvo”

24 rujna , 2020, 1:47 pm

Kako bismo pomogli poduzetnicima u razumijevanju vlastitih financija, organiziramo radionicu ”Knjige i vodstvo”, na kojoj kroz praktične primjere možete steći uvid u to kako porezne propise i računovodstvena izvješća iskoristite za dobrobit vlastitog poslovanja. Računovodstveni podaci nisu samo hrpe dosadnih brojki i izvješća koje vaši računovođe šalju Poreznoj upravi, oni mogu biti vrijedne informacije koje svaki poduzetnik može (i treba) znati upotrijebiti za analizu postojećeg poslovanja, pametno planiranje i kvalitetnije donošenje odluka.

Ukoliko se susrećete s nekim od ovih pitanja:

Mogu li procijeniti koliko ću novca imati na računu za 17 dana?

Koliko stvarno košta i traje otvaranje tvrtke? Moram li ići javnom bilježniku?

Je li istina da  j.d.o.o. u nekom trenutku mora postati d.o.o.?

Znam li što sve mogu isplatiti radniku bez plaćanja poreza i doprinosa?

Jesi li istina da računovođa ne smije naplatiti izradu običnog ugovora o radu (i zbog toga može završiti u zatvoru na 6 mjeseci)?

Što sve mogu naučiti besplatno (o trošku države)?

Kako brzinski „pronjuškati“ poslovanje potencijalnog kupca i procijeniti njegovu veličinu/ozbiljnost?

Koja je razlika između robe i materijala, a radi se o istim artiklima koje kupuješ kod istog dobavljača?

Kako je moguće da na kraju godine piše da imam 10.000,00 kn dobiti, plaćam porez kao da sam imao 20.000,00, a isplatiti mogu samo 8.800,00?

Kako to da sam u godinu dana potrošio 50.000,00 kn, a na kraju godine stoji da sam imao samo 15.000,00 kn troškova?

Koja je razlika između operativnog i financijskog leasinga?

Temeljem čega se svake godine mijenjaju obvezni iznosi doprinosa, minimalne plaće, direktorske osnovice?

te želite dobili odgovore na ovakva i druga pitanja, ovim putem Vas pozivamo na radionicu koja će se održati 29. rujna 2020. godine u Konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora u Kladarama (Kladare 19c, Kladare) s početkom u 10:00 sati. Predviđeno vrijeme trajanja radionice je 2 sata. 

Uz predstavnike tvrtke DRAFT d.o.o., na vaša pitanja će odgovarati i Tamara Katarajn, koja će na temelju dugogodišnjeg iskustva rada s poduzetnicima početnicima prenijeti mnoštvo korisnih primjera i informacija.

Sudjelovanje na radionici je potpuno besplatno, ali radi poštivanja epidemioloških mjera molimo Vas da svoje sudjelovanje potvrdite e-poštom – info@draftdoo.hr ili telefonskim putem na broj mobilnog telefona 091 613 9616.

Vidimo se na radionici!