Produljen rok za dostavu projektnih prijedloga u okviru Poziva „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama“

12 siječnja , 2021, 9:21 am

NOVA PRILIKA ZA PODUZETNIKE! SREDSTVA ZA POVEĆANJE ENERGETSKE UČINKOVITOSTI  U PROIZVODNIM INDUSTRIJAMA - EU-PROJEKTI.INFO

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, zbog nepredviđenih okolnosti, objavilo je II. Izmjenu Poziva „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama“, kojom se produljuje rok za dostavu projektnih prijedloga.
 
Novi krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga je 8. veljače 2021. godine do 12:00 sati.
 
Podsjetimo, navedeni Poziv je objavljen 15. listopada 2020., s početkom zaprimanja projektnih prijedloga od 16. studenoga 2020. godine.
 
Poziv je namijenjen mikro, malim, srednjim i velikim privatnim poduzećima koja su registrirana za obavljanje djelatnosti iz područja proizvodne industrije, dok se Pozivom podupire ostvarenje energetskih ušteda kroz povećanje učinkovitosti korištenja energije u proizvodnim industrijama, omogućujući jednake količine rezultata korištenjem manje količine energije, kao i smanjenje udjela konvencionalnih (fosilnih) goriva u ukupnoj potrošnji energije.
 
Ukupno raspoloživi iznos bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj za dodjelu u okviru ovog Poziva iznosi 266 milijuna kuna, dok je najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 200 tisuća kuna, a najviši iznos 20 milijuna kuna.
 
Više informacija o Pozivu te svu potrebnu dokumentaciju možete potražiti na stranicama: eFondovi i Europski strukturni i investicijski fondovi.