Projektu ”Horizonti spoznaja” 50.000,00kn od Ministarstva znanosti i obrazovanja

21 studenoga , 2016, 3:39 pm

Projektni prijedlog pod nazivom ”Horizonti spoznaje” pripremljen od strane DRAFT d.o.o. za udrugu Astronomsko društvo Pitomača, odobren je na Natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2016./2017 raspisanom od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Zadatak i ciljevi projekta odnose se na unaprjeđenje vještina i kompetencija darovite i napredne djece te tendenciju uključivanja većeg broja djece i mladih u projektne aktivnosti razvijajući njihovu znanstvenu znatiželju zanimljivim astronomskim sadržajima.

Prijavitelj projekta je Astronomsko društvo Pitomača, a partner u provedbi je Osnovna škola Petra Preradovića Pitomača čijim učenicima je projekt namijenjen i koji će biti uključeni u aktivnosti  upoznavanja temeljnih astronomskih spoznaja i općeg ustrojstva svemira i nebeskih tijela.

Projektnim aktivnostima pridonijeti će se obogaćivanju nastavnog sadržaja i populariziranju znanstvenih disciplina, pošto će učenicima putem suvremenih metoda prezentiranja sadržaja biti na raspolaganju i korištenje moderne tehnologije radi efikasnijeg upoznavanja i približavanja tematskih cjelina.

Kako bi se sve planirane aktivnosti uspješno i kvalitetno realizirale, putem projekta će se zaposliti jedna osoba koja će uz pretpostavljene zadatke sudjelovati u cjelovitom promicanju i povećanju interesa učenika s područja općine Pitomače za znanstvene sadržaje.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 71.937,44 kn, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja će isti sufinancirati sa 50.000,00 kn.

napovednik-astronomija